Corporate Learning Centre Rijkswaterstaat

(2012 – 2013)

Interior project at the headquarters of Rijkswaterstaat Utrecht (Westraven), in which 2 floors of an existing office wing have been transformed into the Corporate Learning Centre for Dutch Governmental Water Affair Department.

Client

Rijksvastgoedbedrijf i.o.v. Rijkswaterstaat

My Task

projectleader / projectarchitect at cepezed

Status

completed in 2013

Summary

Rijk­swa­ter­staat man­ages and de­vel­ops the na­tional roads, wa­ter­ways and wa­ters of the Nether­lands. The colour yel­low has been chosen by the interior architect as it is a sig­nal colour in the world of traf­fic and en­gi­neer­ing. The yel­low rib­bon that runs through the floors, glass walls and ceil­ings con­nects the var­i­ous func­tions: re­cep­tion desk, train­ing ar­eas, break-out ar­eas, the li­brary and the cen­tral meet­ing area.

Cepezed, as the original architect of the office building, was part of the design team that transformed the existing office wing into the learning centre, mainly to make sure any additions would fit into the existing architectural concept. The project was managed by RoyalHaskoning DHV according to the principal of Virtual Design and Construct.

As the project leader and architect for cepezed I participated in the VDC team and incorporated the interior design (done by Groen + Schild) into the existing architecture and technical installations.