Daalwijkerdreef (2004)

Investigation of an existing building containing parking and business tenants into whether the building should remain, or be partially/completely demolished. The model shows complete demolition of the existing building.

Company

My Task

  • Intern at Ronald Janssen Architecten

Status

  • not built

Summary

The first 4 meters contain a central parking garage. The perimeter contains both commercial space and workshops. Above this more commercial space and housing are situated around a silent courtyard only accessible to the residents. It is possible to connect the houses with the workshops below. Three apartment towers are situated above the commercial spaces. The massing of these relates to the scale of the Daalwijkdreef and also acts as a buffer to the noise from the adjacent road.